Sessioraportti: Season of the Witch 2, Prelude

Horror of Ridgewood

Pelaajat:

Professori Eaton Watkins – Henkka

Keme – Santtu

Klaas Heimans – Harri

Ian Broughton – Halski

Ridgewoodin rannikkokylässä, Massachussetsissa, on syntynyt kaksipäinen vasikka. Aloite on paikallisen papin pyynnöstä lähettänyt paikalle Matthew Pattersonin tutkimaan tapausta. Kun tästä ei kuitenkaan kuulla kahteen viikkoon, lähetään paikalle uusi tutkijaryhmä (pelaajat) selvittämään sekä kadonneen agentin, että koko kylän kohtalo.

Professori Watkinsin johtama seurue saapuu Ridgewoodiin huhtikuisena päivänä, armon vuonna 1773, hieman pääsiäisen jälkeen. Koska odotettavissa lienee ongelmia, päättää intiaanitiedustelija Keme kulkea muiden edellä. 

Kiertäessään kylää kohden luoteen puolelta, Keme huomaakin, että suuri joukko kylänväkeä on kerääntynyt erään maatilan luokse. Intiaani kiiruhtaa kertomaan tilanteesta muille, jotka päättävät hoputtaa vaunujaan vetävää hevosta kiiruhtamaan vielä viimeisen matkan.

Talon luokse kokoontunut väkijoukko ei näytä olevan liikkeellä rauhallisin aikein. He ovat varustautuneet niillä kättäpidemmillä, joita ovat onnistuneet mukaansa nappaamaan ja he vaativat kovaäänisesti Noita-Grahamia tulemaan tuomiolle!

Saadakseen paikallisten huomion, Heimans ampuu ilmaan piilukkokiväärillään. Watkins nousee ulos vaunuista ja onnistuu rauhoittamaan tilanteen akateemisella otteella sekä lupaamalla ottaa vastuun tilanteesta. Väkijoukko vaikuttaa kuitenkin yhä sen verran epäilevältä, että Graham pyytää tulijat sisälle selventääkseen tilannetta.

Selvästikin tilanteesta (ymmärrettävästi) hermostunut Graham kertoo Watkinsille ja tämän kumppaneille, että jostakin syystä hänen lehmänsä ovat poikineet vääristyneitä otuksia. On selvää, ettei nuori mies kerro kaikkea, mutta todetakseen tilanteen, Watkins haluaa nähdä karja-aitauksen eläimet ja epämuodostumat.

Talon takana aukeavalta lehmähaalta seurue löytääkin teurastetun vasikan jäänteet. Graham on ilmeisesti pyrkinyt peittämään mutaatiot leikkaamalla ne irti. 

Kylästä vielä etäällä pysytellyt Keme saapuu nyt myös lehmähaan luokse ja toteaakin omasilmäisesti, että mutaatiot eivät rajoitu ainoastaan vastasyntyneisiin vasikoihin, vaan melkein kaikilla lehmillä näyttää olevan joitakin täysin luonnonvastaisia epämuodostumia.

Graham on nyt pakotettu kertomaan asioiden todellinen laita. Hän tunnustaa, että on onnistunut peittelemään muut mutaatiot pidempään. Hän vakuuttaa olevansa hurskas kristitty, eikä ymmärrä, mikä kirous hänen karjansa ylle on langetettu. Keme muistelee kaukaisten tasankointiaanien (sioux) tarinaa kaksipäisestä valkoisesta puhvelista, jonka mukana kulkee lauma vääristyneitä puhveleita.

Miesten pohdinta keskeytyy, kun rouva Graham kutsuu miestään ja vieraita. Kylän pappi on saapunut paikalle ja tahtoo puhua seurueen kanssa. Pastori Myles Bradford esittäytyy kohteliaasti ja kutsuu vieraat pappilaan vieraikseen, kunhan nämä ovat ehtineet asettua ja hieman siistiytyä.

Pastorin ohjeiden mukaisesti Watkins seurueineen majoittuu kuvernööri Jonas L. Watermanin  taloon vieraiksi. Kuvernööri on tyytyväinen saadessaan paikalle selvästi pystyviä miehiä vastaamaan kylää kohdanneeseen kiroukseen. 

Ennen kuin seurue ehtii lähtemään pappilaan, paikalle saapuu Sarah Matthews, tutkija, jonka näkemykset varmasti poikkeavat pastorin näkemyksistä. Tohtori Matthews esittää, että mutaatioita aiheuttavat mahdollisesti tavalla tai toisella jotakin tautia levittävät punkit. Hänen näkemyksensä ovat liian edistyksellisiä paikallisille, mutta hän toivookin tohtori Watkinsin seurueen olevan edistyksellisempiä. Matthews lupautuu avuksi tutkimuksiin, mikäli hänen asiantuntemustaan tai apuaan kaivataan.

Tohtorin vierailun jälkeen Watkins, Heimaans ja Broughton lähtevät tapaamaan pastoria. Keme puolestaan uskaltautuu nyt tutkimaan kylää tarkemmin. Intiaanin läsnäolo on jo huomioitu.

Pappilasta seurue ei saa juuri sen suurempia viitteitä siitä, mitä kylässä tapahtuu. Pastori Bradford epäilee Saatanan ottaneen kylän silmätikukseen – kenties juuri Sarah Matthewsin pirullisten kokeiden tuloksena.

Seurue kokoontuu neuvottelemaan tilanteesta ja tutkimusten suunnasta majapaikkaansa kuvernöörin talolle. Näyttäisi siltä, että läheisellä harjulla harjoitetaan jonkinasteista noituutta, josta olisi syytä ottaa selvää. Professori Watkins toteaa, ettei hän missään nimessä lähde metsään hiippailemaan keskellä yötä. Keme ja Heimaans haluavat kuitenkin tarkkailla tilannetta ja lähtevät matkaan yönselkään.

Totuttuun tapaansa edeten, Keme kulkee edellä tiedustellen ja merkitsee puut viiltomerkeillä, joita Heimaans voi helposti seurata. Kaksikko ei kuitenkaan ole tarpeeksi varovainen ja Heimaans jää villi-ihmisten vangiksi.

Keme seuraa harjulta kantautuvaa rummutusta ja heikosti kajastavaa valoa. Hän saapuu pienelle aukiolle, jolla ryhmä mandoag-intiaaneja. Näistä heimojen luopioista kerrotaan kummitustarinoita kaikissa itärannikon intiaanikylissä ja Keme huomaakin inhokseen, että nämä pirulaiset ovat suorittamassa valkoihoisten ihmisten uhrausta valtavan megaliittin edessä. Hän aikoo jo palata varoittamaan Heimaansia, kun huomaakin kahden uuden intiaanin saapuvan nuotioiden kajoon, raahaten mukanaan tajutonta sotilasta.

Peläten ystävänsä hengen puolesta, Keme virittää häthätää muutamia ansoja, joihin aikoo johdattaa vihollisen. Hän ampuu mandoageja jousellaan ja osa sotureista lähteekin hänen peräänsä. 

Heimaans on tällä välin tullut tajuihinsa ja huomaa tilaisuutensa tulleen. Hän riistäytyy vapaaksi vangitsijoiltaan, sieppaa veitsen ja viiltää kahta intiaaneista. Yrittäen käyttää vihollisen hämmennystä hyväkseen, Heimaans pakenee metsään. Yksi intiaaneista onnistuu kuitenkin haavoittamaan häntä Heimaansilta ryöstetyllä musketilla.

Watkins ja Broughton heräävät, kun Heimaans ja Keme saapuvat kuvernöörin talolle yltä päältä veressä. Professori huomaa tilanteen vakavuuden ja lähettää yhden kuvernöörin piioista noutamaan tohtori Matthewsia apuun. Tohtori kuitenkin toteaa, että Heimaans tarvitsee selvästi tikkejä ja käskee tuomaan sotilaan omalle talolleen.

Matthewsin kellarista paljastuu tiedemiehen laboratorio. Professori Watkins huomaa heti, että huoneen varustus riittää mm. ruumiinavausten tekemiseen. Tohtorin hoitaessa haavoittuneita, Broughton käyttää tilaisuutta hyväkseen ja tutkii hieman tarkemmin laboratoriota. Epäonnekseen hän kuitenkin hajottaa yhden isommista lasipurkeista, mikä saa tohtori Matthewsin välittömästi pakenemaan paikalta.

Tohtorin perään säntäävät Watkins ja Broughton ajautuvat käsikähmään naisen kanssa. Broughton yrittää pidellä selvästi järkensä valon hetkessä kadottanutta tohtoria kiinni, kun taas Watkins pyrkii pienellä veitsellään uhkaamaan tohtorin rauhalliseksi. 

Tilanne päättyy kuitenkin katastrofiin, kun tohtori Matthews käy hetkessä läpi metamorfoosin ihmisestä siivekkääksi hyönteishirviöksi. Matthewsin muodonmuutos jättää Broughtonin kädettömäksi ja Watkinsin päättömäksi.

Tällä välin Keme ja Heimaans toivovat voivansa laittaa kampoihin jollekin hirviölle, joka kenties on herännyt laboratoriossa. Sieltä kuitenkin purkautuu ulos parvi suunnattomia sudenkorentomaisia hirviöitä, jotka kaameasti kirkuen lentävät yöhön ja kohti harjua.

Keme ja Heimaans löytävät kumppaneidensa jäänteet ja päättävät paeta paikalta mahdollisimman nopeasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s