Arvostelu: Here to Slay

P**** tuuripeli. Vaimo voittanut kaikki matsit.

– Lauri

Here to Slay on Unstable Games (tuttu mm. Unstable Unicorns pelistä) ei yllätä eikä petä. Kyseessä on nopea korttipeli, joka painottuu onnen puolelle vai strategiaakin tarvitaan. Sen tarkoituksena on (peliteknisesti) voittaa kolme hirviötä tai koota seikkailijaseurue, jossa kaikki kuusi roolia täyttyvät. Varsinaisena tarkoituksena on luonnollisesti merkata reviirinsä omiin muroihinsa yrittäessään estää toisia voittamasta.

Pelin voi voittaa murhaamalla kolme hirviötä tai kokoamalla hyvä sankarporukan.

Hyvin yksinkertainen pelisysteemi perustuu pöytään pelattaviin sankarikortteihin, joille voi pelata myös esinekortteja. Luonnollisesti fantasiapelien hengessä mukana on myös taikuutta. Iso osa korteista on kuitenkin haastekortteja tai heittotulokseen vaikuttavia kortteja. Ja melkeinpä kaikkien korttien tarkoitus on estää toisia voittamasta.

Tämän kaltainen peli ei luonnollisestikaan sovi kaikille. Yhteen hiileen pääsee puhaltamaan lähinnä tekemällä hetkellisiä liittoja voitolla olevaa pelaajia vastaan, mutta kestäviksi liitoiksi niistä ei ole. Peli muistuttaa minusta hyvin paljon Munchkinia, mutta ratkaisevan eron tekee se, että Here to Slay on nopea.

Ensimmäiseen peliin kahdelta pelaajalta kului noin puolisen tuntia ja toisessakaan ei juuri pidempään mennyt. Vaikka mukana oli kymmenvuotias ensikertalainen (joka hallitsi englantia ja pelaamista kyllä hyvin). Viimeiset kierrokset menivät hermojaraastavassa tanssissa, kun kaksi pelaajaa oli ”yhtä vaille” voitosta, eikä kumpikaan saanut lopullista niskalenkkiä.

Käsikorteista löytyy temppuja joka lähtöön ja korttien lukumäärä onkin pelin tärkeimpiä resursseja.

Unstable Unicornsin tapaan osa pelin viehätystä on luonnollisesti kuvituksessa. Söpöt ja hurjat eläimet taistelemassa on tuttua huttua, mutta toimivaa. Kuvitus on myös sen verran hillittyä (jos tätä sanaa voi tässä yhteydessä käyttää), ettei sen vähän grimdarkinpaakaan pelaajaa suunnattomasti uskoisi ärsyttävän. Korttien asettelu on myös hoidettu tyylikkäästi. Teksti voisi ehkä olla hieman isompaa.

Suurin kritiikki koskee pakkauta. On ihan käsittämätöntä, että vielä nykypäivänäkin tehdään muovisia sisuksia, johon kaikki mahtuu nätisti, kunhan ei käytä sleevejä. Ärsyttää ihan määräänsä enemmän, että kortit tulevat ihan pikkuisen liian korkealle koloistaan, vaikka mahtuvatkin sleeveineen niihin.

Pelin julkaisijan kotisivuilta löytyy työkalu myös omien sankarien tekemiseen ryhmänjohtajiksi.

En epäile hetkeäkään, etteikö Here to Slay jäisi tämän vuoden vakikalustoksi peli-iltoihin, kunhan koronatilanne hellittää. Mikään koko illan peli se ei välttämättä ole, mutta hyvä välipala ja loppuillan peli.

Perheen kanssa pelaamiseen vaaditaan nuorimmilta englannin kielen taitoa, sillä monilla korteilla on omat erikoisominaisuutensa. Ja vaikka ne eivät monipuolisia olekaan, niin niitä on liikaa ulkoa opeteltavaksi.

Here to Slay Boardgamegeekissä 7.3

Oma arvio:
+ nopea
+ hauska
+ kuvitus
– ei mahdu pakettiin nätisti sleeveineen

Lisähuomiot:
+ Lisärit pakko ostaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s