Eldritch Sigils: Primal (lataa)

Tässä ollaan. Taas. Eldritch Sigils on niin pitkällä, että se voidaan laittaa yleiseen jakoon.

Tällä kertaa pelin maailma sijoittuu kivikauteen, murrokseen paleoliittisen ja neoliittisen ajan välillä, kun metsästäjäkeräilijät alkavat asettua aloilleen.

Pidemmittä puheitta, pelin voi ladata TÄSTÄ (.pdf) ja tarvittavat ensimmäiset playbookit TÄSTÄ (.zip).

Hieman taustaa

Eldritch Sigils alkoi pelinä kehittyä noin kymmenen vuotta sitten, omana muunnoksena Fantasy Flight Gamesin Warhammer Fantasy Roleplaying Gamesta.

Nopeasti se kehittyi omaksi systeemikseen, johon sain valtavasti lisämateriaalia, kun huomasin 90-luvulla kehittelemäni Pohjolan Saagat-roolipelin (ja erityisesti sen Cyberpunk-version) käsittelevän monia asioita samaan tapaan. (Tästä roolipelistä lähetin itseasiassa legendaariseen Magus roolipelilehteen kysymyksen omakustanteesta, joka julkaistiinkin lyhyen vastauksen kera.)

Hieman tämän jälkeen Apocalypse World tuli osaksi peliporukkamme pääruokavaliota. Itse tutustuin AWengineen tremuluksen kautta, joka jätti lähtemättömän vaikutuksen ja sai rakentamaan oman AWengine pelin Wayward Sons, joka kuului jatkoi Eldritch Sigilsin aloittamaa Isiemme synnit kampanjaa.

AWengine ei kuitenkaan antanut käyttöön tarpeeksi noppia, joten lopulliseksi versioksi muodostui sekava hybridi eri peleistä. Sen ymmärtäminen on huomattavasti helpompaa, jos on joskus pelannut AWengine-pelejä.

Vähän syvemmälle pelisuunnittelusta

Eldritch Sigilsin valtti omissa peleissämme on ollut juuri muokattavuus. Se on mahdollistanut pelin pyörimisen juuri siihen tapaan, joka sopii omalle porukallemme. Tässä on ongelmansa tietysti sen suhteen, että pelaajatkin ovat välillä hieman kujalla siitä, miten peli teknisesti toimii.

Pohjimmiltaan Eldritch Sigils on kauhupeli. With ancient aliens.

Jatkuva muokkaaminen on toki myös raskasta. Kun peli on oma, on siihen vaikea olla täysin tyytyväinen. Aina on jotakin muutettavaa ja kehitettävää. Jos tätä tekisi työksensä, olisi varmasti helpompi lopettaa tiettyyn pisteeseen. Mutta nyt kun systeemi palvelee kampanjaa, niin pelin kehittäminen on vain osa valmistautumista peleihin.

Jokainen kampanja on kuitenkin tuonut peliä mielestäni valmiimmaksi ja lähemmäksi yleiseen jakoon sopivaa muotoa. Nyt ollaankin jo niin pitkällä, että tarkoitus olisi tilata pelistä omaan käyttöön printattu versio. Sen kanssa voisi olla helpompikin tarkistella kirjoitusvirheitä ja tekstin etenemistä.

Tästä eteenpäin

Eldritch Sigils: Primal -kampanja aloitettiin tänä keväänä. Se on tarina, jota varten olen työskennellyt jo joitakin vuosia, joten on jännittävää nähdä, mitä siitä seuraa.

Oman pöydän ulkopuolelle on tulossa lisää playbookeja. Niitä voisi kutsua itsenäisiksi lisäosiksi. Pelitestausta kaikille ei omassa ryhmässä saada mitenkään toteutettua, mutta Sigilsin lähtökohtanakaan ei ole täydellinen balanssi.

Toivottavasti saan vastaisuudessa hieman koherentimpaa sisältöä aikaiseksi pelisuunnittelusta. Varsinkin, jos se on kiinnostavaa luettavaa.

Kommentit ja palaute olisivatkin siis kultaakin arvokkaampia tämän projektin ja postausten osalta.

Oikein hyvää kevättä kaikille!

Eldritch Sigils: Primal sijoittuu Laaksoon. Meille se sijaitsee Karpaattien vuoristossa, mutta turhan paljoa ei ole totuuden annettu haitata.

2 vastausta artikkeliin “Eldritch Sigils: Primal (lataa)”

  1. Nice one. A quick look through the book makes me want to play it. The dice system IS one of the best ones there is. Good Job!

    Tykkää

    1. It’ll happen this summer. We should play it with the same group that played through the Lighthouse.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s