Sessioraportti: Keystone Heights, s01e02

Franklin Perez – Peetu
Jack Marshall – Jani
Zander Badenhorst – Mikko

Jeremy “Jeff” LyonPetri

Jeremy “Jeff” Lyon saapuu Marshallin mökille ja pahoittelee, ettei päässyt sovittuun tapaamiseen Colonial Lodgeen. Tähän mennessä kerätyt tutkimustulokset kerrataan ja seuraavaa tutkimussuuntaa mietitään. Badenhorst on levoton. Kun lopulta sovitaan, että Virginian työpaikalla olisi hyvä käydä puhumassa, Badenhorst toteaa, ettei hänestä ehkä ole siinä avuksi ja että hän haluaa ottaa selvää karhuhavainnoista ja erityisesti Red Crownista. Badenhorst eroaa muista, luvaten palata mahdollisimman pian.

Ennen mökiltä lähtöä, Marshall vinkkaa Jeffille, että varastossa on mönkijä, joka olisi varmaan helppo laittaa kuntoon. Jeff virittää mönkijän kädenkäänteessä käyttövalmiiksi ja on ilmeisen innoissaan löydöstä.

Black Hills Institute of Geological Research-fossiilimuseolla professori Benton Jermyn ottaa tutkijat vastaan. Ystävällinen vanha professori höpöttää joutavia, mutta antaa luvan tutkia Virginian kaapin. “Ei Keystone Heightsissa kenenkään tarvi kaappiaan lukossa pitää.”

Tarkoissa tutkimuksissa Virginian kaapista löytyy salakätkö, josta paljastuu hieman pölyinen paketti kokaiinia ja paperilappu, johon on kirjoitettu puhelinnumero. Myöhemmin selviää, että lokero oli vielä kesään asti Fransico Dragon omistuksessa, mutta tämän liityttyä hiljattain Mohawkseihin, professori Jermyn antoi tälle kenkää. Agentti Perez sujauttaa kokaiinit povariinsa.

“Kokkelit povariin.”

– Agentti Perez

Agentti Perezin tutustuessa Virginian kaappiin, Jeff sattuu murtamaan auki professori Jermyn lukitun kaapin. Professorin kaapista löytyy vierailijan kulkulupa Warshield Stationille, josta Marshall ottaa valokuvan. Muista lokeroista tutkijat eivät löydä merkittävämpiä johtolankoja – vaikkakin Mary Granthamin lokero on täysin tyhjä, eikä hänen tavaroitaan löydy muutenkaan paikalta.

Museon vähäisten johtolankojen ajaminen tutkijat päättävät käydä tapaamassa Virginian äitiä, joka on luvannut löytöpalkkion tyttärestään. Käy myös yhä ilmeisemmäksi, että Virginia ei ole ainoa kadonnut paikallinen – agentti Perez kerää matkalle neljä eri “kadonnut”-ilmoitusta (kaksi metsästäjää [Sean ja Liam Quinn], yksi nuorempi nainen [Sharon Braun] ja nuori mies [Donnie Wright]).

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.
Hobackin talo

Vastaanotto Hobackien residenssillä ei ole aivan yhtä avoin, kuin tutkijat olivat toivoneet. Pihalla heitä on vastassa räksyttävä rottweiler, jonka haukku hälyttää kiväärillä varustautuneen nuoren miehen talon parvekkeelle tiedustelemaan tulijoiden aikeita. Agentti Perez laittaa peliin kaikki suostuttelutaitonsa ja viihdoin talon emännän, Judy Hobackin, huomion. 

Judy Hoback

Judy pyytää agentti Perezin sisälle, tarjoaa tälle väkisin lasillisen viskiä ja näyttää itsekin nauttivan alkoholia melko huoletta. Pian ilmenee, ettei Judylla ole oikeastaan mitään konkreettista vihjettä Virginian katoamisesta. Nainen vaikuttaa muutenkin enemmänkin ärtyneeltä, kuin huolestuneelta. Ilmeisesti taloa vartioineella miehellä (joka paljastuu Fransico Dragoksi), on mukanaan toinenkin Mohawk. Emäntä itse ei ole miesten paikallaolosta mitenkään erityisen iloinen.

Juuri lähtöä tehdessään, Perez huomaa takapihalle hiippaileen Marshallin ennen Judyä. Marshall näyttää tekevän taustatutkimusta, mutta joutuukin samassa lähes kasvokkain suuren ja selvästi aggressiivisen karhun kanssa. Perez ehtii vetää aseensa esille, kun yläkerrasta kajahtaa kiväärin laukaus, joka ajaa karhun tiehensä. 

Karhua silmiin tuijottaen perääntynyt Marshall törmää talon nurkalla apuun sännänneeseen Jeffiin. Pitäen visusti varansa karhun paluuta peläten, kaksikko palaa autolle (ja mönkijälle).

Jeff kertoo puhutellensa Hobackien naapuria (Randy Rhodesia), keski-ikäistä miestä, joka näytti mieltyneen Virginiaan. Tämä kertoi Virginian useinkin lähteneen yöjalkaan Mohawkien kanssa, mutta mainitsi myös, että Virginia oli tekemisissä myös prepperien kanssa. Marshall puolestaan kertoo löytäneensä talon takapihalta rautavahvisteisen oven, joka johtanee bunkkeriin.

Mietteliäät tutkijat palaavat Marshallin mökille. Badenhorstia ei lähestyvästä illasta huolimatta näy missään, joten miehet ryhtyvät agentti Perezin korkkitaulua hyväksikäyttäen kokoamaan saamiaan vihjeitä ja miettimään seuraavaa siirtoa. Näyttää siltä, että vaikka se voi hyvinkin osoittautua vaaralliseksi, on syytä käydä puhuttamassa Shadowland Ranchin preppereitä. Sen voi hyvin tehdä kuitenkin vasta aamulla.

Tukevan aamiaisen jälkeen agentti Perez ja Marshall nousevat Perezin autoon ja lähtevät ajamaan kohti ranchia Jeffin seuratessa mönkijällä perästä.

Matka eristäytyneelle ranchille katkeaa porttiin, jonka varoituskilvet uhkaavat tunkeilijoita aseellisella vastaanotolla. Kylttien painoarvoa lisäävät kaksi nuorehkoa, maastopukuista vartijaa, joilla molemmilla on metsästyskiväärit käsissään. Agentti Perez on jo lähdössä neuvottelemaan miesten kanssa, kun Jeff astuukin esiin ja onnistuu pelastamaan tilanteen – ainakin osittain.

Toinen miehistä lähtee ajamaan Jeffiä tapaamaan ranchin johtajaa. Toinen jää hermostuneena tuijottamaan Marhallia ja Pereziä, sormi kiväärin liipaisimella…

Kuoppainen metsätie, jota pitkin Jeff ajetaan ranchille, näyttää tarkoituksellisen huonosti hoidetulta. Kun auto kaartaa metsästä aukealle, avautuu Jeffille näkymä Shadowland Ranchin laaksoon.

Black Hillsien huippujen varjoon suurimmaksi osaksi päivää jää laakso on myllätty perusteellisesti. Järven rannalle on asetettu pumppuja, metsää on kaadettu ja maansiirtokoneet ovat urakoineet jo pitkään. Peltoja ja viljelyksiä on runsaasti, mutta myös karjalle on jätetty laiduntilaa. Näyttää selvästi siltä, että Shadowland Ranch kykenee toimimaan omavaraisesti hyvinkin pitkään.

Anthony Hale

Auto kaartaa ranchin päätalon eteen ja joukko vahvasti aseistautuneita preppereitä kävelee sitä vastaan. Jeff nousee autosta ja kohtaa ranchin johtajan, Anthony Halen, silmästä silmään. Eikä Hale ole vakuuttunut. 

Hyvin vihamielisesti muukalaiseen suhtautuvat prepperit viiltävät auki Jeffin paidan varmistaessaan, ettei tällä ole kuuntelulaitetta mukanaan. Jeff yrittää saada Halesta irti muutakin kuin “Virginia ei ole täällä”, mutta ajautuu lopulta käsikähmään (Halen käskystä) suurikokoisen Phillipin kanssa. 

Painiottelu päättyy enemmänkin tasapeliin kuin kummankaan osapuolen voittoon. Hale on kuitenkin vaikuttunut Jeffin voimannäytöstä ja ehdottaa, että tälle voisi kenties olla paikka hänen perheensä joukossa. Jeff katsoo kuitenkin parhaaksi lähteä paikalta.

Hiljaisen paluumatkan jälkeen Jeff nousee portilla mönkijänsä selkään ja kaasuttaa matkoihinsa muita odottelematta. Agentti Perez mainitsee vielä kuin ohimennen vartijoille, että kannattaa pitää silmät auki armeijan helikopterien varalta ja saakin vielä vinkin siitä, että preppereillä kenties on varustusta vastata moiseen uhkaan.

Kolmikko ajaa Keystone Heightsiin, jossa Jeff käy ostamassa uuden karhupaidan eräliikkeestä. Tutkijat kokoontuvat vielä Mandy’s Dineriin, jossa Jeff jakaa kokemuksensa muiden kanssa, tuhtia päivällistä mieluisasti nauttien.

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.
Mandy’s Diner

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s