Sessioraportti: Keystone Heights, s01e04

Franklin Perez – Peetu
Jack Marshall – Jani
Zander Badenhorst – Mikko

Jeremy “Jeff” LyonPetri

Tutkijat nukkuvat yönsä äärimmäisen huonosti ja heräävät hyvin uupuneina. Oudot unet hirviöimäisten karhujen saapumisesta näyttävät riivanneen kaikkia. Badenhorst herää ensimmäisenä ja käy järjestelmällisesti kaikki karhuansat läpi. Jopa agentti Perez vaikuttaa tavallista hermostuneemmalta.

EMF Reader - Complete | Emf, Supernatural merchandise, Supernatural
EMF-mittari

Eilisen kohtaamisen jälkeen Jeff päättää ohjata TechnoViperit sivummalle. Hän ottaa rekkansa ja houkuttelee jengiläiset peräänsä. Jack puuhastelee koko aamun elektroniikan parissa ja saakin rakennettua EMF-havaitsimen, mahdollisten paranormaalien kohtaamisten varalle.

Sunnuntain aluksi tutkijat suuntaavat tapaamaan Virginian ystävää, Mary Granthamia. Tämän kodilla he tapaavat kuitenkin Maryn isän, Francen, joka kertoo myös Maryn kadonneen pian Virginian jälkeen. Isä on luonnollisesti huolissaan ja hyvin huojentunut FBI:n saavuttua viimein paikalle. Paikallinen poliisi ei ilmeisesti ole kiinnittänyt tytön katoamiseen huomiota. 

Maryn huoneesta löydetään kiiltokuvien ja kauniiden piirrosten koristelema muistikirjan – Maryn muistiinpanot kirjakerhon noituuden opiskelusta. Muistikirja pyrkii keskittymään valkoiseen magiaan ja osa kirjoituksista on sutattu tai peitetty kuvin tai vain jäänyt kesken. Francen kertoman perusteella päätellään, että kolmas kirjakerholainen voisi olla Maryn huonetoveri yliopistolta, Nicole Greenwood.

Maryn Taikakirja

Perezin ja Jackin vieraillessa Granthameilla sisällä, Badenhorst keskittyy torkkumaan auton takapenkillä. Hän herää kuitenkin outoon tuntemukseen ja huomaa jonkun tarkkailevan tutkimuksia naapuritalon yläkerran ikkunasta. Agentti Perezin ja Jackin palatessa autolle Badenhorst kertoo näkemästään ja Perez päättää vielä ottaa tästäkin selvää.

Kukaan ei tule avaamaan Granthamien naapuritalon ovea Perezin huuteluista huolimatta. Pian France tulee paikalle ihmettelemään agentin toimintaa, mutta Badenhorst ajaa herra Granthamin sisälle. Tämä uhkaa kuitenkin soittaa poliisit, joten Perez päättää toimia nopeasti.

Naapuritalon ovi ei ole lukossa, joten Badenhorst keksii kuulevansa avunhuutoja tai haistavansa kaasuvuodon. Perez vetää aseensa esille ja kaksikko tunkeutuu taloon, Jackin jäädessä hermostuneena odottelemaan autolle ja pitämään Francea silmällä. 

90s Goth | Goth hair, Goth fashion, 90s goth
Cassandra

Talossa ei näytä olevan ketään kotona, joten Perez suuntaa yläkertaan. Selvästi hyvin kristillisen kodin nuori tytär Cassandra paljastuu mustiin pukeutuvaksi nuoreksi gootiksi, joka ei haluaisi olla tekemisissä kenenkään kanssa.

Kiivastunut agentti Perez kuulustelee Cassandraa ja kuulee tämänkin kuuluneen Kirjakerhoon, mutta eronneen, kun muut (vanhemmat) tytöt siirtyivät “liian pahaan taikuuteen”. Cassandra kuitenkin tietää kertoa toistaiseksi tuntemattoman kirjakerholaisen henkilöllisyyden: Selina Lewis. Perez huomaa Cassandran kanssa keskustelun hyvin rauhoittavaksi ja palaa Badenhorstin kanssa autolle, eikä hetkeäkään liian myöhään! France Granthamin soittamat poliisit saapuvat paikalle juuri tutkijoiden kaikotessa.

Maryn Noitakirjasta käy ilmi, että Virginia tosiaan johti Kirjakerhoa ja halusi selvittää isänsä henkilöllisyyden kutsumalla Sterling Housessa hengen. Jonkinlaista kuuluisuutta nauttinut talo on ollut hylättynä siitä lähtien, kun Randal Sterling surmasi perheensä 1969. 

Sterling House näyttää sopivan hyvin niihin huhuihin, joita paikasta kerrotaan. Kolmen tutkijan tarkastellessa taloa tieltä käsin, pari paikallista lasta pyöräilee paikalle ja varoittaa heitä menemästä sisälle. Lapset selvästi pelkäävät taloa. Tutkijat eivät kuitenkaan ota varoitusta kuuleviin korviinsa.

The Sterling House

Kätkettyään autonsa hieman kauemmaksi kolmikko kiertää ensin talon ulkoa käsin. Rönsyilevän puutarhan uumenista he löytävät lukitun kellarinoven. Jack tiirikoi lukon auki linkkuveitsellään, mutta lukuunottamatta luonnottoman suurta ampiaispesää ja epäilystä toisesta kellarihuoneesta, kellarista ei löydy mitään merkittävää.

Talon ulko-ovi ei kuitenkaan ole lukossa, sillä nähtävästi lukuisat nuoret ja kenties jotkin laitapuolenkin kulkijat ovat käyttäneet taloa suojapaikkanaan. Järjestelmällisesti taloa tutkiessaan Jack, Badenhorst ja Perez päättävät pyrkiä välttämään taloa hallitsevan portaikon yli kudottua omituista narujen, lasinpalasten ja luiden verkkoa.

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Ensimmäisestä kerroksesta ei löydetä mitään vinkkejä Kirjakerhon vierailusta. Badenhorstin tutkiessa kylpyhuonetta hän kuitenkin saa avaamastaan kaapista yllensä tuhansittain hyönteisiä ja matoja. Kokemus järkyttää syvästi hänen mielenterveyttään ja Badenhorst pakeneekin hetkeksi talosta puistelemaan ötököitä yltään. Samalla käy ilmi, että talon rakennuksessa on käytetty mustakiveä (yksi kampanjan mcguffineista, kivi jolla on esoteerisia ominaisuuksia) ja sen arkkitehtuuri on muutenkin hieman vinksahtanutta (talossa ei ole yhtäkään 90 asteen kulmaa, vaan kaikki tulevat sitä vain melko lähelle).

Toiseen kerrokseen ei näytä olevan muuta kulkureittiä kuin portaikko.

Rauhoituttuaan Badenhorstin onnistuu pujahtaa seittiviritelmän läpi, mutta portaat näyttävät olevan siinä kunnossa, ettei muiden kulku sitä kautta ole enää mahdollista. Useiden ongelmien jälkeen Jeff ja Perez onnistuvat kuitenkin kiipeämään toiseen kerrokseen (Jeff köyden ja Perez omenapuun avulla). 

Ei kestää kauaakaan, kun tutkijat löytävät Kirjakerhon jälkiä Sterlingien makuuhuoneesta. 

Huoneen lattialle on kalkilla piirretty rituaaliympyrä ja huoneen seinille on lisäksi maalattu suojelevia merkkejä. Kynttilöitä paikalla on poltettu huomattava määrä ja rituaaliympyrän keskelle on asetettu kasa esineitä. 

Huonetta tutkiessa käy yhä selvemmäksi ja selvemmäksi, että huhut talon riivauksesta eivät ole liioiteltuja. Omituiset äänet kaikuvat talossa, makuuhuoneen viereisen kylpyhuoneen seinät valuvat limaa ja lämpötila heittelee luonnottomasti.

Kirjakerho on selvästi suorittanut onnistuneesti rituaalin kutsuakseen paikalle hengen. Tämä käy ilmi, kun Randal Sterlingin aave iskee huoneen suojausten takaa poistuvaa Jackia kirveellä. 

Paniikki valtaa tutkijat. Talosta poistuminen aavetta välttäen näyttää mahdottomalta. Perez onnistuu kuitenkin löytämään Maryn noitakirjasta sigilin, jonka avulla aave saadaan karkotettua ja tilanne näyttää rauhoittuvan. 

Tutkijat päättävät jakaantua; Badenhorstin kiivetessä kolmanteen kerrokseen Perez ja Jeff tutkivat kirjaston rippeet. Tilanteen outous piinaa kaikkia, eikä siis ole ihme, että kummituslapsen juostessa kirjastoon kirkuen ja haljetessa äkkiä kuin kirveen iskusta, Perez ja Jeff säntäävät karkuun, rikkoen samalla portaikkoa suojelleen taikaverkon.

Badenhorst kuulee ystäviensä pakenevan, mutta yrittää epätoivoisella päättäväisyydellä selvittää talon viimeisetkin salaisuudet löydettyään kolmannesta kerroksesta kassakaapin. Virittämällä pienen räjähteen kaapin kylkeen, Badenhorst saa kassakaapin auki ja sen sisältä paljastuneen mekanismin avulla avaa portaikon ullakolle.

Pimeä ullakkohuone näyttää pysyneen hyvässä kunnossa aina Sterlingien tragediasta lähtien. Täällä ei kukaan ole käynyt.

Ullakolla on lukuisia [CLASSIFIED]- ja [TOP SECRET]-leimoin varustettuja laatikoita, joissa komeilee myös Warshield Stationin leima. Kiireesti Badenhorst ryhtyy viskomaan laatikoita alas. Viimeistä laatikkoa pudottaessaan hän huomaa tuijottavansa suoraan rouva Sterlingin aavetta silmästä silmään.

Tai ainakin sinnepäin, sillä rouvan pää on halkaistu kirveellä.

Badenhorst yrittää metelöimällä säikäyttää aaveen ja syöksyy pakoon, paeten sateisen metsän läpi takaisin autolle.

Portaikon viritelmä on varmasti pitänyt aaveet sidottuna talon toiseen kerrokseen, mutta tutkijoiden paetessa tästä verkosta ei enää jää aaveille estettä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s