Mapvember 2021 – toinen viikko

Nuorimmaisen flunssaan sairastuminen on selvästi vaikuttanut tämän viikon ehtimiseen ja jaksamiseen. Mutta vastoin omia odotuksiani, sain kaikki tämänkin viikon kartat tehtyä. Useimmat jopa ihan omana päivänään. Ihan samaa innostuneisuutta en saanut tällä viikolla näihin vuodatettua kuin ensimmäisellä viikolla, mutta teemasta sain pidettyä kiinni ja käännettyä hankalatkin ideat 90-luvulle.

Maanantai

Viikko lähti käyntiin haasteella – miten hemmetissä ”barrels” kääntyy tähän projektiin? Hobitin ”Tynnyrikyydillä tyrmästä” täytti ajatukset, eikä mitään muuta oikein tullut mieleen. Lähdin kuitenkin piirtelemään ympyröitä ja siitähän se ajatus sitten lähti.

Jäin miettimään hylättyjä tynnyreitä. Ensin kaatopaikalta, mutta nopeasti ajatus muotoutui kodittomien leiriksi sillan alla. Peleissämme olen pyrkinyt käyttämään 90-luvun elokuvien trooppeja ja tämä sopi siihenkin malliin.

Vasta tussailun jälkeen tuli mieleen, että tämän leirin olisi hyvin voinut sijoittaa ensimmäisen viikon maanantain sillan alle. Mutta ehkä hieman hankala sitä olisi saavuttaa. Tai saada sinne sillan alle autoa ja asuntovaunua.

Tiistai

Tykki. Miten hemmet… Aivan, Amerikka. Pistetään tykki kukkulalle ja mietitään sitten nähtävyyden sisältöä joskus myöhemmin. Kartasta tuli äärimmäisen minimalistinen, mutta samalla myös sellainen, ettei varmasti ikinä olisi muuten tullut edes mieleen. Tarvitaanko tätä ikinä peleissä? Mene ja tiedä, mutta juuri tämän tyyppiset satunnaiset ajatukset ovat parasta mapvemberissä.

Keskiviikko

Tätä varten hain jo apua netistä. En halunnut tehdä vain jonkin kerhon tai yksityishenkilön huonetta, vaan hahmotella jonkin paikallisen pikkukirjaston. Todennäköisimmin tämä sijoittuu Keystone Heightsiin, mutta ensin pitäisi ehtiä tarkistamaan, onko kirjastolla peleissä jo käyty.

Kirjaston piirtämisessä oli selvästi isoin urakka tähän mennessä. Vaikka omaan silmään lopputulos näyttää hieman kiirehdityltä, olen äärimmäisen tyytyväinen siihen. Erityisesti pidän siitä, että sain sisällytettyä mukaan myös pienen kahvion, Kangasalan pääkirjaston innoittamana. Myös useampi sisäänkäynti kirjastoon miellyttää omaa pelisilmää. Liian usein näistä tulee tehtyä umpinaisia säkkejä.

Luonnoksessani ei muuten ollut portaita yläkertaan. Lisäsin ne hetken mielijohteesta, jotta yläkertaan voisi sijoittaa paikallishistorian museon. Ehkä se tulee toteutettua tässä kuussa jonkin muun päivän kohdalla.

Torstai

Tässä vaiheessa iski pahemman kerran kiire. Eihän näitä kotona ehdi tehdä… Vähäinen vapaa-aika meni mieluummin miniatyyrien maalaamiseen.

Kaiken lisäksi nyt piti tehdä laboratoriota. Näitä on tullut tehtyä ihan liikaa. Mutta ei muuta kuin väkisin tekemään – sillä periaatteella, että aina on parempi tehdä jotain, kuin jättää välistä.

Vähän haastaakseni itseäni, hahmottelin laboratorion ensin luolana. Hahmottelin tunnelit ja laajemmat huoneet paikoilleen. Itseasiassa katsoin ensin päivää väärin ja hahmottelin ”slumber”-ideaan hirviöluolaa. Mutta luolasta tulikin helposti laboratorio. Vaikka viimeinen huone jäikin vaille yksityiskohtia.

Pidän pohjasta ja ideasta, vaikken vielä tarinaa tälle keksinytkään. Jälki on kuitenkin sen verran kehnoa, että tämän voisi toteuttaa uudestaan.

Perjantai

Slumber oli alkuun taas äärimmäisen hankala ajoittaa nykypäivään. Mietin jonkun muinaisen hirviön luolaa (kuten edellä mainitsin), mutta se tuntui tarpeettoman tylsältä, vaikka pelikäyttöä olisikin varmemmin.

Hahmottelin myös motellia, josta ajatus siirtyi hotellihuoneeseen ja sitten (jälleen 90-luvun elokuvia pohtien) slumber partyyn. Ei muuta kuin teinihuoneen karttaa suunnittelemaan!

Tähän karttaan oli helppo miettiä omaa nuoruutta osviitaksi, mutta googlettelin myös kuvia amerikkalaisten teinien huoneista 90-luvulla. Muutama patja lattialle ja hommahan oli sillä selvä! Aioin lisätä veriroiskeita karttaan antamaan tarinaa ja promptia sen käyttöön, mutta päätinkin lisätä sen mieluummin jälkikäteen editissä. Nyt karttaa on helpompi käyttää myös ei-murhapaikkana.

Lauantai

Tämä kartta piirsi itsensä hetkessä. Häkkitappelu? Ei, liian käytetty. Koirien piha-aitaus? Juuri täydellinen. Kuka tämmöistä muuten edes kartoittaisi.

Jälleen mietin ensin, että tähän voisi suoraan lisätä jo käyttöideaa kätkemällä jonkin salaisuuden yhteen kopeista. Mutta miksi turhaan monimutkaistaa asiaa heti? Mielenkiintoisempaa on pelin aikana saada selville, miksi karttaa tarvitaan.

Mainittakoon, että viime viikon sunnuntain bunkkerin sisäänkäynnin piilottamista mietin eniten.

Sunnuntai

Isänpäivä ja viimeinen kartta piirtämättä. Toivottavasti pohjaidea on help… workshop. Samalla viikolla kuin laboratory. Voihan vattu.

Hetken aikaa löi täysin tyhjää. En halunnut toista ympäripyöreää karttaa ilman yksityiskohtia.

Ensimmäinen mielikuva oli (jälleen) X-COMia mukaillen joku aseiden valmistamiseen keskittyvä huone. Se olisi vaatinut kuitenkin selvästi enemmän pohjatyötä ja pohdintaa. Autokorjaamo olisi ollut hyvä, mutta sellaisesta ei tullut mielikuvaa heti, joten tyydyin taiteilijan ateljeeseen.

Lopputuloksena syntyi hetkessä kiva kartta, joka ihan taatusti tulee käyttöön jossakin pelissä.

Yhteenveto

Kisaväsymys alkaa jo selvästi painaa harmittavasti. Vaikka kartat tulivat valmiiksi, niin vähän puolihuolimattomasti. Positiivista oli kuitenkin huomata, että selvästi hankalammatkin promptit voi kääntää tähän projektiin. Lisäksi pidin käytännönläheisyydestä ja arkisten asioiden kartoittamisesta. Tähän voisi pyrkiä enemmänkin. Myös karttojen linkittäminen täytyy pitää mielessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s