Testauksessa: Unmatched

Hommasin vuosi sitten jouluksi kotiin Unmatched: Robin Hood vs Bigfoot lautapelin, koska ite fanitan Hoodia ja esikoinen isojalkaa. Nyt puolitoista vuotta myöhemmin hetken mielijohteesta otin pelin testaukseen Santun kanssa ja kyllähän siinä niin kävi, että lisäri tuli ostettua ja työkaverikin tilas pelin itelleen.

Unmatched on epäsymmetrinen taistelupeli korteilla ja miniatyyreillä. Epäsymmetrisyyttä luovat hahmojen taidot ja toiminnot, jotka ovat hyvin erilaisia – tai ainakin niin erilaisia, kuin tämmöisessä kevyessä pelissä voi olla.

Ekan pelin eka hahmo eli Robin Hood oli helposti paras kaikista hahmoista, joita testasin. Omasta mielestäni tietenkin. Mikä oli todella positiivinen yllätys, koska yleensä suosikki on ihan p…a.

Peli itsessään on todella helppo oppia. Jos on lautapelejä yhtään enempää pelaillut, niin tämän oppii tyyliin ensimmäisen pelin aikana ja sekin kestää noin 20min. Kovin syvällistä peliä ei siis kannata odottaa, mutta kuten parhaissa peleissä yleensä, hallitsemisen opettelu onkin sitten ihan eri asia. Hahmot ja niiden pakat ovat juuri sopivan erilaisia, että pelityyliään joutuu miettimään ja muuttamaan, vaikka omat kortit ovatkin aina samat.

Testipelien jälkeen jäi fiilis, että se on täydellinen filleri mökille tai saunailtaan. Mutta siinä on myös potentiaalia kaveriporukan ”paras kolmesta”-turnaukseen, jossa kaikki tuntevat toisensa pelityylin. Eli kyllä tätä veren maku suussakin saa pelattua.

Pelistä on ehdottomasti mainittava plussana myös visuaalinen puoli. Pelielementit ovat kauniita, hyvän tuntuisia ja varsinkin kuvataide hivelee omaa silmää. Se vei mennessään ainakin minut ja vaikken (vielä) ole ehtinyt miniatyyrejä tähän peliin maalata, teen sen taatusti pelin tyyliä seuraillen.

Pelin opetti (ja pelasi) näppärästi ruokaa odotellessa!

Lisäosia (eli uusia hahmoja) on tullut joitakin, kuten myös säännöt neljänkin pelaajan taisteluille. Lisäreistä jokainen löytänee omat suosikkinsa. Peli kuitenkin nojaa populaarikulttuurin tunnettuihin (ja alkupäässä niihin, jotka ovat tekijänoikeuksissa vapaata riistaa) hahmoihin. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, etteivät kaikki hahmot välttämättä kiinnosta.

Tahdon nähdä tämänkin kuitenkin siinä mielessä positiivisena, että kaikki lisäreitä ei ole pakko hankkia. Vähemmälläkin pärjää.

Unmatched ei yritä mitään varsinaisen uutta, mutta on niin pelattava, että uskallan luvata sillä pitkää ikää omassa hyllyssä. Lyhyt matsien kesto varmasti edistävät ko. statusta.

BGG-arvosanaksi laitoin 8.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s