[Abyss] Tehtävä: Neptune Discovery Lab

Clint Marshall (roughneck) – Jani
Kane Europa (colonial marine) – Peetu
Drake Sullivan (scientist) – Mikko

Sen piti olla ihan tavallinen keikka. Täydennysvarusteiden vienti Nova Esperasta vedennalaiseen Neptune Discovery Lab-tutkimuskeskukseen. Mutta eihän se nyt sitten ihan niin mennytkään.

Sukellusveneellä 100m merenpinnan alapuolella olevalle tutkimusasemalle oli Nova Esperasta matkaa vain joitakin kilometrejä. Neptune Discovery Lab oli ensimmäinen merenalainen asema Aigaion-planeetalla, joka muodostui Avalonilta lasketun tiedemoduulin ympärille. Keskuksen tarkoituksena oli ensiarvoisesti siirtokunnan läheisen meribiomin tutkiminen, mutta kun planeetalta löydettiin hydrolatium-52 metallia, asemaa laajennettiin myös kaivoskäyttöön.

SSN Del Monten, pelaajahahmojen sukellusveneen, lähestyessä tutkimusasemaa, kävi ilmi, ettei asemaan saatu radioyhteyttä. Aluksen pilotti Gideon (synteetti, NPC), kutsui muun miehistön kannelle selvittämään tilannetta. Europa ja Sullivan onnistuivat ottamaan yhteyden tutkimusasemaan sen rakenteilla olevan radiomajakan avulla, mutta vaikka lähestymisilmoitus saatiin tehtyä, keskusteluyhteys ei toiminut.

Kartta perustui alkujaan aivan täysin mututuntumaan ja fiilikseen, mutta kaikista paikoista Imgurissa sain siihen kommentteja käyttäjältä, joka kertoo työskennelleensä sukellusveneessä. Joten vaikka tässä nyt mennään scifin ehdoilla, niin todellakin otin neuvot vastaan.

Signaalien vahvistaminen kuitenkin sai Nova Esperosta lähetetyn hätäsanoman kuuluviin. SSN Del Monteen otti yhteyttä Croft Industriesin Annette Gervais. Hän oli huolissaan tutkimusaseman tilanteesta ja rekrytoi SSN Del Monten miehistön tutkimaan asiaa; pääasiallinen tarkoitus oli toki selvittää ja korjata tilanne, sekä auttaa mahdollisissa pelastustehtävissä, mutta Croft Industries oli myös halukas maksamaan huomattavan summan, saadakseen tutkimusdatan pelastettua asemalta. Lyhyen keskustelun jälkeen Del Monten miehistö suostui ehdotukseen.

Pian Neptune Discovery Lab saatiin näkyviin paitsi tutkasta, myös komentosillan suuresta tarkkailuikkunasta. Tutkimusaseman ympärillä näyttää kuhiseva. Merenpohja on kauttaaltaan pienten rapujen peitossa, jotka säikähtävät lähestyvää sukellusvenettä ateriansa kimpusta. Lähellä asemaa nimittäin lojuu valtaisa, melkein 200 metriä pitkä merihirviön raato. Aigaionilla on kuultu vain huhuja moisista leviathaneista, mutta varmistettua tieto niistä ei ole saatu.

Yksi ruho ei kuitenkaan ole tarpeeksi, vaan Gideonin huutaessa: ”valmistautukaa törmäykseen!”, toinen, tällä kertaa yhä elävä, leviathan hyökkää aluksen kimppuun. Hirviön töytäisy ei ehdi vahingoittaa alusta, Gideonin nopeiden refleksien ansiosta. Marshall ehtii jo sännätä lataamaan torpedoja, kun Sullivan komentaa kaikki rauhoittumaan. Ilmeisesti merihirviö menetti kiinnostuksensa alukseen nopeasti ja palasi aiempaan puuhaansa – hyökkäyksiin tutkimusaseman kimppuun!

Gideon ohjaa aluksen tutkimusaseman tuntumaan ja muut ahtautuvat pienoissukellusvene Chiquitaan. Marshall ohjaa taidokkaasti Chiquitan tutkimuslaitoksen kuualtaan luo. Altaan iiris ei kuitenkaan vastaa kaukokomentoihin, ennen pientä säätämistä. Iiriksen avautuessa, laitoksen oma tutkimussukellusvene, Triggerfish, uppoaa Chiquitan ohi pohjaan.

Tutkimuslaitoksessa etenemiseen olin kehittänyt hyvin tietokonepelityyppisen suunnitelman. Luonnollisestikaan en pelitilanteessa sitä enää muistanut, eikä muistiinpanoista ollut apua. Tämä johti siihen, että hahmot pääsivät etenemään suoraan ”endgameen” ja monet tärkeät paikat jäivät tutkimatta.

Marshall, Sullivan ja Europe nousevat pienoissukellusveneestään pimeään halliin sukelluspuvuissaan. Vain hätävalot luovat kevyttä valaistusta. Heidän tutkiessaan särjettyjä pelastusmoduuleja, keskusradiosta kuuluva, rätisevä ääni vaatii heitä tunnistautumaan. Tutkijat eivät saa kuitenkaan yhteyttä tiedustelijaan, sillä keskusvirta on katkaistu. Ei siis auta kuin väkisin kammeta ovia auki!

Kaikeksi onneksi tutkijat lähtevät etenemään ensimmäisenä ovesta, joka ei aukene tulvineelle sektorille. Heidän touhutessaan oven kimpussa, tutkimuslaitos alkaa täyttyä savulla.

Savun levitessä ilmanvaihtokanavia pitkin, Marshall onnistuu avaamaan oven ja kolmikko pääsee laitoksen odotusaulaan. Panssarilasin takaa heitä tervehtii laitoksen sukellusvastaava, Haley Alvarez, – kiväärin kanssa. Nainen on selvästi sekopäinen nestehukasta, mutta vaikka he eivät saa häntä rauhoittumaan tarpeeksi saadakseen selville, mitä on tapahtunut, nainen ei kuitenkaan käy heidän kimppuunsa.

Viereisestä konehuoneesta saadaan varavirta kytkettyä päälle ja ilmanvaihdon suodattimet vaihdettua. Ilmanvaihto on rikottu hahmojen saapumisen jälkeen, joten laitoksella on selvästi muitakin. Virtojen palattua keskustietokantaan saadaan linkki, josta selviää, että laitoksella on vielä neljä elonmerkkiä.

Näyttäisi siltä, että joitakin viikkona sitten ensimmäinen leviathan ui paikalle ja kuoli. Tutkiessaan pedon jäänteitä, yksi sukeltajista löysi omituisen edeltäjien artifaktin, jonka laitokselle tuominen käynnisti tutkimusaseman ongelmat. Joitakin päiviä sitten paikalle ui toinen leviathan, joka paraikaa yrittää tunkeutua laitoksen sisälle.

Tutkijat jatkavat etenemistään ja löytävät toisen eloonjääneen konferenssihuoneesta. Yoshida Tadashi, yksi laitoksen sukeltajista, on hieman paremmassa kunnossa kuin Haley. Hän vahvistaa tutkijoiden tähän asti selvittämät yksityiskohdat tapahtuneesta, muttei osaa kertoa sen tarkemmin, mikä onnettomuuden varsinaisesti aiheutti. Näyttää kuitenkin siltä, että paikalta jouduttiin pakenemaan nopeasti.

Tadashi liittyy kolmikon mukaan näiden pyrkiessä löytämään tietokonepäätteen, jolta Croft Industriesille saataisiin ladattua tutkimusdata. Epäonnekseen he kuitenkin päättävät avata oven laboratorioon, jonne tohtori Nathan Berrett on lukittautunut.

Berrett näyttää puuhailevan työpöydälle nostetun ruumiin parissa. Oven auetessa hän käännähtää äänen suuntaan ja tutkijat huomaavat kauhukseen miehen kaivaneen silmänsä ulos kuopistaan ja viillelleen kasvoihinsa epämääräisiä riimuja. Tohtori itse ei vaikuta vihamieliseltä, mutta hänen käännyttyään pois potilaansa puolesta, ruumis alkaa nytkähdellä.

Kuplien ja höyryten ruumiin liha muovautuu uudeksi massaksi ja sen sisältä mönkii esiin etäisesti rapua muistuttava demoni. Hetkeäkään hukkaamatta tutkijat sulkevat oven laboratorioon, jättäen tohtorin hirviön armoille.

Kiivas keskustelu käytävällä johtaa siihen, että miehet päättävät paeta paikalta. Heillä ei ole mitään pistoolia kummempaa mukanaan, eikä hirviön kohtaaminen muutenkaan tunnu mielekkäältä. Kauhuissaan he pakenevat pienoissukellusveneelleen – vain huomatakseen sen kadonneen.

Epätoivoissaan Marshall lähtee nostamaan Triggerfishiä sukellusvenehallin nostokurjella. Sullivan puolestaan selaa laitoksen videokameroiden syötettä ja saa kuin saakin demonin näkyviin.

Sairaalloisen kiinnostuneena hän esittää hypoteesinsa siitä, että olento on jonkinlainen psyykkinen vampyyri, joka saa ravintonsa tuskasta ja pelosta. Moiset olennot saattaisivat selittää hänen mukaansa myös planeetan alkuperäisasukkaiden taantuneen kehitystason. ”He ymmärsivät, ettei kaikkea pidä ymmärtää.”

Sullivanin monologi ja tilanteen stressaavuus saavat Marshallin epäonnistumaan Triggerfishin nostoyrityksissä ja hän vaipuu voipuneena seinää vasten ”hieman lepäämään”. Europe yrittää rauhoitella toveriaan ja lähettää Tadashin noutamaan sukellusrobottiaan, jotta Triggerfish saataisiin nostettua.

Kun laitoksen sukellusvene on vihdoin saatu altaaseen, Marshall kokoaa itsensä ja sukeltaa sen sisälle kytkemään vedenpoistoa. Pian hän kuitenkin palaa kauhuissaan ja hermorauniona. Aluksen sisällä kellui kolme pöhöttynyttä ruumista. Europe ja Tadashi onnistuvat saamaan aluksen toimintakuntoon, leviathanin hyökkäysten ravistellessa koko laitosta.

Sullivan ilmoittaessa Gideonille heidän saapuvan pian SSN Del Montelle, pilotti on hieman yllättynyt. Hän luuli miesten juuri saapuneen. ”Tai siis minä ainakin avasin kuualtaan Chiquitalle.” Sullivan selittää nopeasti tilanteen. Alukselle on noussut heidän sijastaan todennäköisesti harhainen Haley. Gideon ottaa uutisen vastaan jopa hieman vaivautuneesti. Hän muistuttaa, ettei synteettien ole mahdollista tahallisesti hyökätä ihmisten kimppuun…

Tutkijat kiirehtivät. Triggerfishin kyytiin mahtuu vain kolme matkustajaa, joten Toshida voi roikkua mukana robotillaan. Marshall lähtee ohjaamaan alusta Del Montelle, mutta saa laitosta tuhonneen leviathanin peräänsä. Hänen onnnistuu karistaa hirviö kannoiltaan, mutta Toshidan robotti vaurioituu hyökkäyksessä ja irtoaa Triggerfishistä. Robotin upotessa Toshida avaa ohjaamon ja yrittää uida pintaan. Radiosta muut kuitenkin kuulevat, kuinka epäonninen sukeltaja joutuu merihirviön kitaan juuri ennen pelastumistaan…

Del Montelle ulkokautta noustuaan kolmikko kohtaa Gideonin. Tämä selittää poistaneensa hapen kuualtaalta, mikä tainnutti Haleyn. ”Mutta ilmeisesti hänen kuntonsa oli jo niin huono, että nainen menehtyi pian hapenpuutteeseen…” pilotti selittää.

Tutkijat päättävät ohjelmoida Triggerfishin uppoamaan takaisin tutkimuslaitokselle, Haleyn ruumis mukanaan.

Koko tehtävä epäonnistui perusteellisesti, mutta ainakin heillä on vielä lastiruuma täynnä tarvikkeita, jotka heidän oli määrä viedä asemalle. Kenties ne saisi myytyä mustassa pörssissä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s