Kohti Keski-Maan taisteluja

Ostin hiljattain Middle-Earth Strategy Battle Gamen (MESBG) Moria startterin käytettynä. Tarkoitus oli vain ryöstää laatikosta maastot Warhammer: Warcry Catacombsia varten, mutta nappasinkin laatikosta säännöt mukaan posliinivaltaistuimelle. Ja taas mennään.

MESBG julkaistiin Peter Jacksonin Fellowship of the Ring-elokuvan kanssa samaan aikaan vuonna 2001. Vaikka olenkin Sormusten herrani lukenut ja pääsin kaverin siivellä katsomaan kaikki leffat ensi-iltoihin, en ikinä ollut leffojen suuri fani. Osittain tästä syystä MESBG jäi aikoinaan kokeilematta.

Morian kaivosten maastot sain valmiiksi pikavauhdilla.

Nopealla lukaisulla säännöt vaikuttivat simppeleiltä. Niissä vaikutti itseasiassa olevan paljon samoja elementtejä kuin Age of Sigmarin ensimmäisissä säännöissä.

Erityisesti sääntöjä lukiessa kuitenkin viehätyin siihen, että peli on suunniteltu pienillä armeijoilla pelaamiseen. Tuppaan innostumaan projekteista yhtä nopeasti kuin pääsen niistä yli, joten kenties pienempi armeijamäärä olisi toimiva ratkaisu.

Ensialkuun on kuitenkin määriteltävä oma sitoutumisen taso. Koska Synkmetsä on Keski-Maan paikoista eniten omaa mielikuvitustani kutkuttava, päätin keskittyä siihen. Tutustuin sääntöihin ja kävin läpi ideoita armeijasta.

Sääntökirjani on ensimmäisiä,
joten senkin päivittäminen lienee suotavaa.

Tutustumisen yhteydessä törmäsin pelimuotoon Battle Companies, jonka ideana on rakentaa oma ”Thorinin seurue” tai ”Sormuksen saattue”. Tällä joukolla sitten seikkaillaan joko narratiivisissa tehtävissä (joita on tarjolla näemmä runsaasti) tai tavallisimmissa PvP-matseissa. Tämä pelityyli paitsi vaatii vielä vähemmän miniatyyrejä, myös antaa mahdollisuuden kampanjapelaamiseen ja seurueen kehittymiseen.

Tässä vaiheessa olin jo koukussa.

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, pyrin mahdollisuuksien mukaan suosimaan kierrätystä myös harrasteostoissa. Tavallisimmat myyntiryhmät (myös edellisessä postauksessa) eivät kuitenkaan tällä kertaa tarjoilleet mitään vaihtoehtoja. Tämä tietenki tarkoitti sitä, että tilasin kerralla paitsi Battle Companies-kirjan, myös Mirkwood Rangers-boksin, sekä Legolaksen ja Taurielin.

Käsittääkseni tarvitsen vielä Armies of Hobbit-opuksen, mutta koska en ole ihan varma, millä aikataululla tätä pääsee pelaamaan, se saa odottaa vielä hetken.

Vanhemmat maalaukset eli Gandalf ja Bilbo.

Nyt harrasteaika onkin mennyt Balinin haudan maastojen maalaamiseen, sekä Sormuksen saattueen aloitteluun. Vanhastaan löysin pojalleni maalaamani Gandalfin ja Frodon. Sormuksen saattue ei itsessään juuri kiinnostusta herätä, mutta hoidetaan pakkopullat ensin pois alta, niin pääseen pelaamaan testipelit Moriassa ainakin poikani avustuksella.

Tunnelmista lisää, kunhan noppia ollaan päästy heittämään.

Sormuksen saattuetta. Vasta Contrast-maaleilla tehdyt pohjaväritykset tässä vaiheessa.

Yksi vastaus artikkeliin “Kohti Keski-Maan taisteluja”

  1. […] jälkeen innostuin Middle-Earth Battle Strategy Gamesta ja erityisesti sen Battle Companysta. Suunnitelmana oli, että keskityn vain Hobitin aikakauteen […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s