Isiemme synnit: Avalon

Viime vuonna aloittamamme kivikaudelle sijoittuva kampanja on jäänyt ensimmäisen session jälkeen tauolle ja 1770-luvulle sijoittuva kampanja odottaa viimeistä sessiotaan. Joten mikä olisikaan parempi aika aloittaa uusi kamppis?

Koronan vaikutukset ovat varmasti näkyneet omassa pelaamisessani, varsinkin roolipelaamisen vähentymisellä. Silti polte pöydän ääreen pelaamiseen on kova. Vaikken olekaan hylännyt edellä mainittuja tarinoita, ajattelin vaihteeksi hieman haastaa itseäni.

Sanotaan se nyt suoraan; en ole erityisemmin scifin ystävä. Siihen ovat varmasti vaikuttaneet 90-luvun omat (varmasti pääosin täysin väärät) kokemukset scifin elitismistä, sekä oma kyvyttömyyteni jotenkin hahmottaa universumeja koskettavia tarinoita. Kyllä minäkin katsoin Babylon 5:n, kun se tuli aikoinaan televisiosta, mutta siihen se scifi sitten jäikin.

Peliporukassani scifi on kuitenkin niin lähellä monien sydäntä, että tuumin voivani koettaa kastella varpaitani se parissa. Koska ajatukselle on flirttailtu Isiemme synnit-kampanjassa jo vuosia, noukin sieltä itselleni mielenkiintoisimman aiheen ja lähdin jalostamaan sitä.

Tästä syntyi Avalon play-by-post peli suljetulla Discord-kanavallamme.

Avalon oli koko Maapallon suurin hanke. Arkki, joka koottiin 20. vuosisadan puolivälin jälkeen, kuljettamaan pieni osa ihmiskuntaa turvaa väistämätöntä tuhoa. Myöhemmät historiankirjat paljastavat tarkoin koko hankkeen todellisuuden, mutta tarinamme aikana valtaosa niistä on salattu eri ihmisryhmien välisten konfliktien välttämiseksi.

Luonnollisesti huomattavan suuri osa staasikapseleista heränneistä ihmisistä epäilee Maapallon muuttuneen elinkelvottomaksi ihmisten omien toimien, ydinsodan, vuoksi.

Alukseen pelastettu ihmiskunta koostuu pääosin vanhojen suurvaltojen kansalaisista. Yhdysvallat, Neuvostoliitto ja Kiina ovat ehdottomasti lukuisimmin edustettuina. Ellei lasketa mukaan synteettejä.

Ensimmäinen sukupolvi synteettisiä ihmisiä valmistettiin Maassa. Heidän muokattu perimänsä on peräisin ylikansallisen yhteistyön tutkimuksista. Koska aluksen pitkän matkan ajaksi kaivattiin henkilökuntaa huoltamaan Avalonia, psykologisten ongelmien välttämiseksi tätä tarkoitusta varten luotiin kloonattu ihmiskanta.

Kukaan alkuperäisen projektin tutkijoista ei olettanut synteettisten tuottavan ongelmia matkan aikana ja niiden oli tarkoitus kuolla sukupuuttoon matkan loppuvaiheilla. Synteetit kuitenkin onnistuivat luomaan itse uusia sukupolvia, käynnistäen oman, hallitun evoluutionsa avaruusmatkan aikana.

Nyt Avalon on saavuttamassa määränpäätänsä. Tähtijärjestelmää, jonka Maapallon tutkijat uskoivat ja toivoivat vastaavan parhaimmin Aurinkokuntaa ja näin suoden parhaimman mahdollisuuden uudelle ihmiskunnalle.

Matkaa on jäljellä tuskin kuukauttakaan, kun automaatiojärjestelmä ja ne synteetit, jotka yhä seuraavat alkuperäistä tarkoitustaan Avalonin huoltajina, aloittavat staasiin vaivutettujen ihmisten herättämisen
Tässä vaiheessa huomataan kuitenkin, että useat kohdehenkilöt ovat valitettavasti menehtyneet matkan aikana. Mukaan lukien koko projektin pääsuunnittelija, saksalainen tiedemies Helmut Pulst.

Koska valtaosa tarkoituksella tehtävään valituista johtohenkilöistä on menehtynyt, aluksen keskustietokone suorittaa parametriensä mukaisen satunnaisen valinnan henkilöistä, jotka se herättää valmistelemaan ihmiskunnan Kultaista aamunkoittoa.

Pelin alkaessa minulla ei ollut kovin suuria suunnitelmia sen suhteen. Tarkoitus oli jakaa yhteinen tarina ns. idle-pelinä. Innostuin kuitenkin siirtokunta-aluksen ideasta ja uuden ihmiskunnan aloittamisesta jo itsekin.

Tulin hommanneeksi Alien RPG:n startterin (tästä lisää toisessa postauksessa joskus myöhemmin) ja siitä innostuneena myös (tietenkin) kaiken muunkin peliin julkaistun materiaalin. Koska temaattisesti Alienin maailma ja teknologia sopivat meidän käyttöömme lähes muutoksitta, päätin pelauttaa ainakin yhden seikkailun tähän tarinaan myös livenä.

Seikkailussa pelaajahahmot laskeutuvat ensimmäisinä ihmisinä uudelle planeetalle. Emme vielä ole päässeet Discord-pelissämme niin pitkälle, että tietäisimme, mille planeetalle laskeudumme helmikuussa. Mutta pelimatka sinne on ollut jo mielenkiintoinen. Hahmot ovat juuri saaneet ensimmäiset tutkimustulokset kohdejärjestelmästä ja pääsevät juuri aloittamaan keskustelun kohdeplaneetan (tai kuun) valinnasta.

Askartelin photarilla järjestelmäkartan ja planeetat. Nyt kuulemma Blenderiin on tullut oma planeettatyökalunsa, joten toivottavasti joku pelaajista luo vielä paremmat kuvat kohteista johonkin väliin.

Luulen, että tässä projektissa miellyttävintä onkin yllättäen ollut omien ennakkoluulojen kohtaaminen ja sitä kautta itsensä haastaminen. Olen kenties myös valmiimpi ottamaan huomattavasti enemmän scifiin suuntautuneimmilta pelaajiltani ajatuksia ja vinkkejä sekä jättämään asioita heidän päätettäväksensä. Riittää, että tunnen metatarinamme taustan ja katson, mihin suuntaan pelaajat haluavat itse tarinaa viedä.

Joka tapauksessa olen vakaasti pyrkimässä siihen, että tästä vuodesta tulisi taas ropetusvuosi. Vaikka sitten verkon yli.

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s