[Abyss] Painajaisten Thalassa

Clint Marshall (roughneck) – Jani
Kane Europa (colonial marine) – Peetu
Drake Sullivan (scientist) – Mikko

Jude Lyon (colonial marshall)Petri
Gideon (synteetti) – NPC

Päivä 1

Kadonneeksi kirjattu lasti lojui SSN Del Monten lastiruumassa epäonnisen tehtävän jälkeen. Miehistö nouti kapteenin virkaa toimittavan Jude Lyonin Nova Esperasta ja vaihtoivat kiireesti maisemaa. Ajatuksena oli matkata Aigaionin suurimpaan vedealaiseen siirtokuntaan, Thallassaan, jossa lastin voisi todennäköisimmin myydä ilman turhia kysymyksiä.

Meren päältä Thalassa näyttää vain suurelta öljynporauslautalta – tai oikeammin muutamalta yhteen hitsatulta lautalta. Mutta syvyyksissä se on massiivinen siirtokunta, jonka kaivostoiminta pitää yllä koko planeetan tarpeita.

SSN Del Monten lähestyessä Thalassa, kapteeni Jude Lyon ottaa yhteyden aseman kulunvalvontaan. Satamavirkailija Greaves on alkuun hyvin nihkeä ottamaan vastaan ennaltailmoittamatonta alusta, mutta Lyon onnistuu puhumaan alukselleen satamapaikan.

Alkuhankaluuksien jälkeen Greaves osoittautuu hyväksi kontaktiksi. Hän kertoo toimineensa vain ohjeiden mukaan, sillä Buckminster Kingdom Brunel, josta monet povaavat ensimmäistä Aigaionin presidenttiä, on vierailulla siirtokunnassa.

Arvellen salakuljetetun lastin myymisen onnistuvan helpommin Thalassa Propperissa, tiimi laskeutuu Pavunvartta alas syvyyteen.

Merenalaisen laitoksen selkeä työläishenki on välittömästi läsnä. Kapeilla käytävillä kulkee haalareihin sonnustautuneita työläisiä ja seiniä peittävät Thalassan omistavan Croft Industriesin propagandamainokset.

Marshall ja Sullivan etsiytyvät Slimy Oyster-baariin saadakseen tuntumaa tilanteeseen, Europan ja Lyonin yrittäessä saada virallista audienssa siirtokunnan huoltomestarin, Andrey Vasilyen, kanssa. Tälle päivälle tapaaminen ei kuitenkaan enää onnistu, joten tiimi viettää yönsä Thalassassa.

Päivä 2

Tiimin nauttiessa aamiaista Ngo Haongin nuudelibaarissa, he valittelevat näkemistään painajaisista. Pahat unet olisi kenties helppo laskea edellisen seikkailun syyksi, mutta Haong sattuu kuulemaan keskustelun ja kertoo painajaisten olevan melko yleinen ongelma. Virallisesti asiasta syytetään syvän meren syndroomaa, mutta Haong (kuten monet muutkin) eivät jaksa enää uskoa tähän.

Gideon saapuu SSN Del Montelta kertomaan aluksen skannaustuloksista.

+++ data corrupted +++

Tässä vaiheessa on todettava, että muistiinpanoni ovat äärimmäisen vaillinaiset ja tämä seikkailu on pelattu kesäkuussa 2022… Ei mitään hajua, mitä nämä ”skannaustulokset” olivat. Saati siitä, mitä seuraavaksi seikkailussa tarkalleen tapahtui.

  • Autumn Jackson (Berkleyn ajoilta), surffarimimmi, tiedenainen meribiologina. Ilmeisesti kyseessä oli Drake Sullivanin kontakti, jolle mentiin viemään dataa Neptune Discovery Labilla kohdatusta merihirviöstä.
  • Foxholeen (kenties joku baari?) Europa tapaa Josh Tardifin (yhdessä New Brightonissa, mureenatatskat) ja käy skannaileen. Ehkä lainattiin joku minisukellusvene tai muuten vain skannattiin Thalassan ympäristöä leviathanien varalta.
  • Lyon ottaa yhteyttä Dibiin ja sopii tapaamisen. Dib on todennäköisesti Thalassan turvallisuusvastaa.
  • RosTek sopii tapaamisen. RosTek uskoi seikkailijoiden varastaneen dataa Neptune Discovery Labilta ja halusi ostaa sen.

Muistiinpanot loppuvat tähän.

Seikkailun päätös

Seikkailun päättyi tapaamiseen paikallisessa luksusravintolassa (Red Lobster). Melkein kaikilla hahmoilla oli sovittu tapaaminen ja ”sattumalta” kokoonnuttiin juuri täällä.

Tilanne muuttui uhkaavaksi, kun humaltuneet kaivostyöntekijät rynnivät sisään vaatimaan oikeuksiaan. Seurasi lyhyt tappelu (muistaakseni) yhden hahmon ja työmiesten isoimman korston välillä. Samalla joku hahmoista onnistui lopulta rauhoittamaan tilanteen ilman verilöylyä.

Paikalla ollut Buckminster oli vaikuttunut seikkailijoiden toimista ja kiiteli heitä ennen lähtöään kohti Cecaeliaa.

Seikkailijat saivat lastinsa myytyä ja selvittivät painajaisten liittyneen tutkimusalus Nereuksen läsnäoloon ja/tai tohtori Matsuon (joka kenties kohdattiin jossain vaiheessa?) epäilyksiin painajaisten liittyvän jotenkin tiettyyn paikalliseen, joka oli kadonnut hiljattain.

Ajatukset pitkän ajan jälkeen

Olisihan tämäkin koonti pitänyt kirjoittaa heti pelien jälkeen. Ei siitä mihinkään pääse. Aina sitä koettaa luottaa muistiinpanoihinsa, mutta tällä kertaa ne pettivät totaalisesti.

Tahdon muistaa tämän niin, että sessio oli hyvä ja kaikilla oli täysi tohina päällä. Minulla oli pelauttamiseen flowchart tapahtumista ja tarkoitus olikin pelauttaa (pidempi) sessio, jossa on paljon sosiaalista toimintaa mukana.

Vaikka pelistä jäikin tarinallisesti hyvät muistot (tai noh, ainakin muistoja), takaravoissa kutkuttelee tyytymättömyys Alien RPG:n systeemin tähän puoleen.

Ko. systeemin gimmick ovat stressinopat. Avoimessa ympäristössä, jossa lepotaukoja on tarjolla, systeemi tuntui ihan epätäydelliseltä. Sellainen mielikuva jäi, että kaikkiin tilanteisiin ei ollut oikein sopivaa taitoa tai keinoa edetä (jolloin taidettiin edetä vain heittämättä).

Neljällä hahmolla taitojen päällekkäisyys nousi myös nopeasti esille. Koska hahmoilla on alussa paljon pisteitä ja vähän paikkoja niitä laittaa, tuli hahmoista yrityksistä huolimatta hieman samanlaisia stateiltaan. Pelauttajaahan tämä ei haittaa, mutta muistelisin, että hahmojen taitoja vaihdettiin jopa kesken skenun.

Vaikka kampanjaa onkin pelattu vasta kaksi sessiota (ensi viikolla pitäisi olla kolmas), en voi välttää fiilistä siitä, ettei Alienin systeemi ehkä sovikaan niin hyvin kampanjaa ajatellen.

Ehkä mitään ongelmaa edes ole. Mutta en voi olla ajattelematta sitä, että pelin mekaniikat tukevat nimenomaan lyhyempiä seikkailuja muisteluesineineen ja kohoavina stressitasoineen.

Toki edellisestä pelikerrasta on jo se kahdeksan kuukautta. Ja edelleenkin muistelen, että systeemiä on hauska pelata ja pelauttaa. Asiaa pitää selvästi pohtia enemmän.

Innolla odotan kuitenkin ensi viikon sessiota. Tarkoitukseni on typistää laajemmaksi suunniteltua kampanjaa ihan 2-3 sessioon, jotta tämän aikakauden osio Isiemme synnit-jatkumoa saa päätöksensä. Ei siksi, ettei pelistä ja maailmasta saisi lisää irti, vaan enemmän siksi, ettei tämäkin kampanja jää vain kesken oikean elämän jaloissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s